Wat is online marketing?

Hebt u al eens gehoord van online marketing? Indien u een eigen website hebt, dan moet u wel eens van deze term gehoord hebben. Het is namelijk de belangrijkste methode om hoog in Google te komen. Recentelijk is er nog meer waarde toegekend aan waardevolle links van websites naar uw website. Het is de snelste manier om hoog in de zoekmachines te komen. Ik denk dat dit al genoeg reden is om u te verdiepen in de wereld van de links. Content marketing is een term die wij 15 jaar gelden nog niet kenden. Ik denk dat we het 10 jaar geleden zelfs nog niet kenden. De zoekmachines waren net op de markt en ze waren slecht. Iedere nerd met enig verstand van informatie kon zijn site bovenaan de zoeklijstjes krijgen. Het algoritme was dramatisch en zorgde voor veel frustraties bij de zoeker. Natuurlijk waren de frustraties minder groot, omdat de mensen minder gewend waren. Ze vonden het vast al prachtig dat er überhaupt een zoekmachine was. Ik maak deze geschiedenisschets om u te waarschuwen. Het is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk om hoog in de zoekmachines te komen. U moet tegenwoordig teksten hebben met het oog op zoekmachineoptimalisatie, een duidelijke indeling van uw site hebben en honderden links opzetten; voordat u de top bereikt. Eenmaal aan de top is het een constante strijd tegen andere bedrijven met doordachte campagnes en met veel geld. Ik wil u waarschuwen voor deze constante strijd tegen andere website. Net op het moment dat u de top bereikt heeft, kunt u ineens te maken krijgen met een veranderend algoritme van Google of Yahoo. In een gigantisch kantoor met speelobjecten en hippe gadgets besluiten een paar nerds om het algoritme aan te passen. Ze gaan bijvoorbeeld de teksten minder hoog waarderen en plaatsen meer waarde op de verwijzingen naar websites. Het kan uw campagne veel problemen veroorzaken. Na dit langdradige begin waarin ik u wil waarschuwen voor de rat race, wil ik u nu de handvatten geven om aan de hand van mijn eigen campagne, aan online marketing te doen.

Online Marketing: de tips en trucs

Ik heb 2 maanden geleden een intensieve content-marketingonline marketing campagne afgerond. Ik heb een website waarop ik een e-boek verkoop over afvallen. Deze hoofdsite is enkel gevuld met het product en de specificaties van het boek. Natuurlijk kan ik hier niet alle informatie uit het e-boek kwijt. Niemand hoeft het product dan nog te kopen. Iedereen wil afvallen en wil daar ook voor betalen. Het is de reden dat ik mij op die markt gestort heb. Door het gebrek aan teksten op de site ben ik een aantal zustersites gestart. Deze blogs behandelen de beste manieren om af te vallen aan de hand van het e-boek. Ik heb een aantal goede schrijvers aan het werk gesteld om de klus te klaren. Ik geef ze een lijst met zoekwoorden en zij schrijven over de onderwerpen. Het zijn humoristische en commerciële artikelen, met een serieuze ondertoon. Afvallen met een dieet is slecht, iedereen moet gewoon minder suiker eten. Aan het einde van elk geplaatst artikel laat ik mijn schrijvers verwijzen naar het e-boek en naar de bestelpagina. Door deze strategie lijkt de site met het product steeds interessanter voor Google. Deze vorm van content marketing is wellicht de meest effectieve vorm van het bouwen van links. Content marketing bestaat echter niet alleen uit het schrijven van artikelen en het ontwikkelen van links. Het is meer dan het schrijven van een artikel. Content marketing kan op veel verschillende manieren. Voor mijn eigen website over afvallen heb ik ook gebruik gemaakt van de volgende technieken:

  • ik meldde mijn site aan bij online bedrijvengidsen
  • ik zorgde voor gedegen content op de hoofdpagina
  • ik maakte een promotiefilm, die ik verspreidde op de videowebsites
  • ik verspreidde artikelen naar persbureaus
  • ik wisselde links uit met andere sites over afvallen

Eenvoudig en tijdrovend?

Het klinkt allemaal zeer eenvoudig en tijdrovend. In principe is dit exact wat online marketing is. Helaas is het allemaal complexer dan het lijkt. Wanneer u aan linkbuilding wilt doen, dan moet u rekening houden met de fouten die u kunt maken. Eén van de fouten die u kunt maken is het genereren van links naar en van sites die niet gerelateerd zijn aan uw website. Indien u allemaal verwijzingen krijgt van tuinmeubelsites, terwijl u een e-boek verkoopt over afvallen, dan wordt u gestraft. Google zal dan herkennen dat u links probeert te genereren. Het resultaat is dat u lager in de zoekmachines wordt geplaatst. Een ander fout die u kunt maken is het genereren van verwijzingen van meer artikel websites met een dubieus gehalte. Sommige sites staan bekend als platformen uit een slechte buurt. U kunt ze wel, de sites die mensen oplichten, maar toch mogen bestaan. Deze verwijzingen wilt u ook niet hebben en Google zal u bestraffen. Online marketing is dus lastiger dan het in eerste instantie lijkt. Er komt veel bij kijken en het is continue proces. Het is hetzelfde als zoekmachineoptimalisatie teksten. U moet constant vernieuwde content op uw website plaatsen om aantrekkelijk te blijven voor de zoekmachines. U moet Google en Yahoo verleiden tot een goede beoordeling. Net als uw oude leraar zal hij geen cadeautjes geven en moet u vol aan de bak voor een hoog cijfer. Wilt u aan online marketing doen? Ik hoop dat dit artikel over online marketing u in de goede richting heeft geduwd.