Improve for online marketing
Image default
Offers

Je klant centraal zetten

Wanneer je weet op welk moment je met welke boodschap je de consument moet benaderen kun je al het verschil maken. Het verschil in een aankoop of een intentie tot aankoop. Iedere klant zoekt orienterend informatie, door gewoon om zich heen te kijken en hier en daar eens een offerte aan te vragen of een product toe te voegen als favoriet. Wanneer jij leert inspelen hierop om op het juiste moment in de behoefte te voorzien gaat de klant gemakkelijker je product kopen en het aankoopproces doorlopen. Klinkt fantastisch, toch?

 

Inspelen

Je kunt op de klant inspelen door gebruik te maken van de customer journey. Het gaat hierbij dan om de stappen die de consument zet vanaf het eerste moment dat de intentie er is om het product te kopen. De intentie kan bewust of onbewust zijn, maar je speelt erop in tot het moment van kopen. Ook daarna speel je er nog op in. Al deze contactmomenten die vragen om een andere boodschap en een benadering via allemaal verschillende kanalen. Deze kun je in kaart brengen middels customer journey mapping. Customer journey mapping kan iedereen. Het bestaat letterlijk uit alle contactmomenten die de klant heeft met je product. Deze contactmomenten noemen we ook wel de touchpoints.

 

Tekentafel

Kom je er tijdens de mapping achter dat er dingen niet helemaal lekker zitten en dat je anders in moet spelen op je klant op bepaalde punten? Terug naar de figuurlijke tekentafel. Wat gaat er mis? Hoe kan het nog beter worden gemaakt? Om hierachter te komen ga je opnieuw je product na op alle touchpoints en ga je het ontwerpproces helemaal opnieuw bekijken. Om erachter te komen hoe je het beter kan doen kun je gebruik maken van de user centered design methode. De used centered design methode zorgt ervoor dat je je helemaal kan inleven in de klant. Je gaat bij iedere stap na wat de klant denkt, voelt en besluit. Je helemaal inleven in de klant dus. Alleen zo zal je je product kunnen verbeteren en je klant centraal kunnen stellen.

https://www.reveall.co/guides/customer-journey-mapping

Related Posts

Met deze tips vind jij supersnel de juiste heggenschaar!

Increase your online marketing performance with multi-touch attribution.

Dit is handig om te weten over een rollenbaan