Ethereum heeft problemen met het schalen van de huidige blockchain.

Improvformarketing

Door een enkele, hogere prijs aan te bieden, krijgt het zicht op de conditie van de blockchain de laatste arbiter om te bepalen welke transacties waar en getrouw zijn en deel uitmaken van het crypto grootboek, en welke moeten worden weggegooid. Aan de andere kant, als een persoon een internetpagina op de blockchain wil hosten, gaat het hem wat Bitcoins of Ethers kosten, gebaseerd op de bronnen die zijn webpagina  verbruikt. Eigenlijk kan elke gebruiker meerdere wallets hebben.

Alleen een standaardcomputer is nodig om te beginnen met minen. Individuen zijn gemotiveerd om te minen omdat de allereerste computer die een geldige hash lokaliseert, wordt beloond (je krijgt er cryptovaluta voor terug). In Nederland en andere landen binnen Europa kan het kiesstelsel bijvoorbeeld worden vereenvoudigd tot een praktijk van directe democratie. Zo heb je dan ook de volledige controle over wat er met je Ethers gebeurt.

Ondanks alle potentieel van Ethereum, is het duidelijk dat er schaalproblemen zijn met de huidige staat van de Blockchain. Het probleem met de Bitcoin-blockchain is dat alle transacties naar het hele netwerk worden uitgezonden. Voor de allereerste keer ooit was het in staat om de kwestie van gedistribueerde consensus in een trustloos netwerk aan te pakken. Ons nieuwste werk genaamd Community Token Economies is een poging om precies dat te doen.

Het is mogelijk om het web te zeggen, omdat het logisch is, maar niet de blockchain. Mensen bespotten het net. Het belangrijkste is dat je het netwerk hebt.

Conclusie: Het Ethereum-netwerk is bedoeld om applicaties zoals TheDAO uit te voeren, toch is daar in tegendeel de koers wel erg interessant als belegging – je kunt trouwens op deze website aanbieders voor ETH vergelijken.

Mensen denken dat ze een hele bitcoin moeten krijgen. De blockchain van Ethereum is een perfect platform om nieuwe DApp’s te ontwikkelen. De paper stelt ook een Proof-Of-Work-achtige regeling voor om de kwestie van geldcreatie aan te pakken. Hoewel exact dezelfde gegevens altijd tot identieke hash leiden, is het niet mogelijk om uw oorspronkelijke gegevens te reconstrueren uit de hash die deze produceert.