ERP en CRM software voor bedrijven

Wat zijn de voordelen van een CRM-systeem?

Steeds meer bedrijven hebben er één: een CRM-systeem. Maar wat hebben deze bedrijven er precies aan? En welke voordelen zijn relevant voor uw bedrijf?

De voordelen van een CRM-systeem uitgelegd

Of een CRM-systeem nu wordt gebruikt als losse software, of als onderdeel van een ERP-pakket, de doelen van bedrijven zijn hetzelfde: een zo goed mogelijke relatie met klanten en potentiële klanten, met als uiteindelijke doel om meer omzet te genereren, is nummer een. Een efficiëntere aanpak van relatiemanagement, waardoor veel minder kosten worden gemaakt, is nummer twee.

De reden dat CRM-software de laatste jaren aan populariteit hebben gewonnen is omdat ze bedrijven in staat stellen om deze doelen te bereiken. Dit doen ze door diverse voordelen te bieden:

  • CRM-systemen zorgen voor overzicht doordat alle informatie op één plek wordt opgeslagen. Geen slingerende post-its, geprinte memo’s en miscommunicatie meer, maar altijd een heldere blik op de situatie van uw klant.

  • Een goed CRM-systeem zorgt ervoor dat medewerkers werk van elkaar kunnen overnemen. Zo kunnen medewerkers alle contactmomenten met een klant inzien. Een klant die een nieuwe medewerker spreekt voelt zich begrepen als hij voelt, ziet en hoort en dat de nieuwe medewerker zijn situatie perfect inschat.

  • CRM-software geeft inzicht in potentiële klanten en de fase waarin ze zich bevinden in het verkoopproces. Is er pas één keer contact geweest met een prospect? Of is de tijd rijp voor een deal? Wat de situatie ook is, met een CRM-systeem is deze inschatting eenvoudiger te maken. • CRM wordt niet alleen gebruikt voor klantrelaties en sales, maar voor alle relaties van een bedrijf. Of het nou gaat om HR-collega’s die een potentiële nieuwe medewerker benaderen of om procurement-medewerkers die relaties met leveranciers beheren: een CRM-systeem maakt deze processen goedkoper en succesvoller.

  • U kunt processen gedeeltelijk automatiseren met een CRM-systeem. Een standaard welkomstmail of het genereren van offertes of brieven zijn natuurlijk bekende voorbeelden. Maar ook het opstellen van geavanceerde verkoopmails, aanbiedingen of andere communicatie op basis van de unieke situatie van een prospect behoort tot de mogelijkheden.

  • Last but not least: een CRM-pakket kan waardevolle inzichten genereren:

  o Welke klant levert het minste op, maar kost de supportafdeling het meeste tijd?

  o Welk klantsegment levert de beste verkoopresultaten op en verdient de volle aandacht?

  o Hoe genereer ik met één druk op de knop een volledig salesrapport?

Wat de vraag ook is, met een goed CRM-systeem is deze te beantwoorden. Er zijn nog meer voordelen te noemen, maar de bovenstaande lijst geeft een goed beeld van wat een bedrijf kan met een CRM-systeem.

Een CRM-systeem voor uw bedrijf

De voordelen van CRM kunnen veel betekenen voor uw bedrijf. Om zo goed mogelijke resultaten te behalen zijn er enkele succesfactoren:

  1. Een CRM-systeem werkt optimaal als iedereen in uw bedrijf er consequent gebruik van maakt;

  2. Het personeel zal de oplossing het meest waarderen wanneer deze goed aansluit bij hun werkzaamheden;

  3. De beste resultaten worden behaald wanneer bedrijven goed weten wat ze willen en kunnen met het CRM-systeem;

Wanneer een bedrijf voldoet aan de bovenstaande succesfactoren kan een CRM-systeem wonderen doen voor de resultaten.

Of het nou gaat om het realiseren van een systeem of om het integreren van systemen in organisaties: beiden vereisen de nodige expertise. Bij APPelit hebben we door de jaren heen veel ervaring op mogen doen met het bouwen van CRM-systemen, het uitbreiden van bestaande systemen en het implementeren van systemen in organisaties.

Bent u benieuwd naar de voordelen van een CRM-systeem voor uw organisatie? Wilt u CRM implementeren in uw bedrijf? Wilt u een bestaande oplossing aanpassen zodat deze nog beter aansluit op de bedrijfsprocessen? Wilt u een maatwerk-oplossing die perfect aansluit bij uw huidige processen? Wat de situatie ook is, we ondersteunen u graag bij het ontwerp, de realisatie en de implementatie van het systeem.

https://www.appelit.com