Improve for online marketing
Image default
Artikel marketing

3D bouwtekening met laser scanning

3D laserscanning voor in de bouw

Zoekt u een partner in geavanceerde engineering- en laserscanning diensten voor alle fasen van een bouwproject? Dan zit u goed bij het team van 3DLS uit Enschede. Wij zijn gespecialiseerd in 3D laser scanning ten behoeve van haalbaarheidsonderzoeken, nauwkeurige metingen en het in kaart brengen van as-built situaties. Laser scanning biedt veel mogelijkheden ten opzichte van traditionele meetinformatie. Het geeft de mogelijkheid om zeer duidelijk huidige situaties in kaart te brengen, maar ook om 3D tekeningen te maken die gebruikt kunnen worden als bouwtekening. Tot slot is het mogelijk om met de scandata een virtuele tour te maken van de locatie, fabriek of installatie dat is gescand. Dit biedt unieke mogelijkheden en een rijke data aan waardevolle informatie.

Professionele sterkteberekeningen kunnen maken

Sterkteberekeningen maken vormen een cruciaal onderdeel van het bouwproces. Het omvat het veilig maken van constructies, een risicobeheersing maken en het verder optimaliseren van de constructies om falen te voorkomen. Met 3D laserscanning bij 3DLS bieden we de mogelijkheid om elk constructiedeel volledig in 3D te scannen voor zeer nauwkeurige metingen. Dit kunt u gebruiken en opslaan in de volledige constructiedossier.

Voor het inmeten van onze werkzaamheden maken wij gebruik van een eigen state-of-the-art Faro 3D Laser Scanner. Met deze lichtgewicht en compacte scanner kan in korte tijd een (deel van) een plant gedigitaliseerd worden. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het gehele project. Dankzij de compacte afmetingen is de laserscanner overal te gebruiken. Ook is het toegestaan om deze mee te nemen in het vliegtuig, zodoende is 3DLS inzetbaar overal ter wereld met ons geavanceerde laser scanning equipment.

.

Hoe werkt 3D laser scannen?

Met onze 3D-laserscanner is het mogelijk om in een korte tijd een zeer nauwkeurige meting te verrichten. De scanner maakt een puntenwolk van zijn omgeving door honderdduizenden punten te scannen. Door meerdere van punten aan elkaar te koppelen kan een beeld gedigitaliseerd worden. Dankzij deze geweldige techniek kunnen wij een duidelijke en haarscherpe visualisatie maken van de uit te voeren techniek. Ook bij het missen van bouwtekeningen is het mogelijk door deze techniek een nieuwe bouwtekening te realiseren.

Voordelen 3D Laser Scanning

 • Digitale visualisatie in de cloud
 • 3D reverse engineering
 • Inzetbaar voor clash detectie en juiste passing
 • Meten van moeilijk bereikbare plekken
 • Live 3D tour maken zoals Google streetview
 • 3D foto’s maken van omgeving
 • As built in kaart brengen

Hoe werken wij

Nadat de scanner alle punten aan elkaar heeft gekoppeld tot een puntenwolk kan met geavanceerde software deze informatie omgezet worden tot een werkbare CAD model die te gebruiken is met de meest gangbare software pakketten. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor visualisatie, clash detectie, onrondheidsmetingen, doorbuiging van balken of leidingwerk, as built etc. Alle gescande data wordt opgeslagen in de cloud. Dankzij Faro webshare heeft elk projectleider toegang tot de data, altijd overal ter wereld en 24/7.

De grootste winst die te behalen is dat met laserscanning tijdig afwijkingen of fouten geconstateerd waardoor uiteindelijk de kosten van verlies of langere montagetijden voorkomen kunnen worden tijdens het bouwproces of aanleg van nieuwe infrastructuur.

Wanneer 3DLS inschakelen

 • Nauwkeurig inmeten
 • Reductie montagetijden
 • Foutdetectie
 • 3D scanning in proces- en maakindustrie

Vertaling laserscan naar diverse bouwtekeningen mogelijk

Tot slot kunnen onze 3D scans de basis vormen voor alle zichtbare leidingen die u nodig heeft voor een (schets)ontwerptekeningen, constructietekeningen of werktekeningen. Neem gerust contact met ons op via +31 53 4800 550.

https://www.3dls.nl/